top of page

WIJ GOOIEN HET ROER OM...

Al meer dan 20 jaar gelukkig samen, vele avonturen rijker, van huisje, boompje (geen beestje 😉) in Nederland, naar 7 jaar expat-leven in Peru, Duitsland en Frankrijk, tot aan een prachtige wereldreis in 2019 door Australië en Nieuw-Zeeland. We leven een prachtig leven, maar toch hebben we allebei dat sterke gevoel dat er nog iets ontbreekt…we gaan opzoek naar nog meer avontuur!

In 2014 lieten wij Nederland achter ons voor een nieuw avontuur: wonen en werken in het buitenland. De start van uiteindelijk 7 jaar wonen en werken in 3 prachtige landen, het leren kennen van nieuwe culturen en het opbouwen van heel veel waardevolle vriendschappen.  Een avontuur wat we absoluut niet hadden willen missen en misschien ook nog wel veel langer had mogen duren als we die pech niet hadden gehad…

Carlien met een poster van Daring Dutch Designers in onze camper
Onze camper in de bergen
Het bouwen van onze eigen camper
Onze camper in de bergen
Roland en Carlien zonsondergang Spanje
Op avontuur met de camper in Marokko

Een onverwachte wending...

Eind 2015 begon bij mij, Carlien, een periode van intense pijn in mijn heup. Maanden duurden het voordat we een antwoord kregen, ons avontuur veranderde tijdelijk in een nachtmerrie. Ik hoor het de arts nog zeggen door de telefoon: vanaf nu je heup niet meer belasten, want je kunt er ieder moment doorheen breken. Iets wat rauw op ons dak kwam vallen, een aantal weken voor onze geplande vakantie naar Nieuw-Zeeland. 

 

Vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling: kerst 2016 werd ik voor de eerste keer geopereerd, wat van tevoren op de MRI-scan een kleine cyste leek, bleek tijdens de operatie een veel grotere (goedaardige!) kraakbeentumor. Ik bleef onder regelmatige controle, de artsen hadden weinig ervaring met dit type tumor op deze plek, antwoorden op vele vragen die ik had bleven uit, het was domme pech aldus de artsen. 

De weg naar herstel: Tegenslagen, afstand en verbondenheid

En toen, de zomer van 2018, terug in het AMC, vol goede moed, maar diep van binnen ook wel wetende dat het niet goed was. Nachten lag ik wakker van de pijn en leefde ik op pijnstillers. Wederom pech, mijn heup bleek zo versleten dat de arts maar 1 oplossing had: een nieuwe operatie waarbij het oude tumorgedeelte nogmaals goed schoongemaakt zou worden en gelijktijdig een volledig nieuwe heup geplaatst zou worden. En dat op je 33e, iets wat je nooit verwacht, maar een andere keuze had ik ook niet, dit ging zo niet langer. 

 

Al die tijd woonden wij in Duitsland, niet te ver van Nederland, maar de afstand tot onze dierbaren leek eindeloos. Ook tot elkaar, want doordeweeks woonde en werkte Roland in Düsseldorf, en ik, Carlien in Bielefeld. Achteraf gezien, een veel te intense periode. Roland kwam met een burn-out thuis te zitten, ik herkende mijn eigen vent niet meer terug. Een periode met heel veel ups en downs, maar het heeft ook veel moois gebracht. We groeiden nog dichter naar elkaar en het verlangen naar avontuur werd groter en groter. 

Roland en Carlien fietsen in Nederland
Op reis met onze camper in Spanje
De Daring Dutch Designers met een poster
Het interieur van onze camper
locatieonafhankelijk werken Daring Dutch Designers

De jeugddroom...

In de zomer van 2019 namen we allebei een sabbatical en reisden we voor 6 onvergetelijke maanden door Oceanië. De periode waarin we tegen elkaar zeiden: ‘dit smaakt naar meer!’. Maar eerst van het reizen terug naar het woon/werk leven. Ik, Carlien, droomde er van kleins af aan van om later als ik groot ben CFO te zijn. En zo, verhuisden wij in januari 2020 voor een nieuw expat-avontuur naar het mooie Frankrijk. 

 

In Frankrijk ontstond het idee om ons eigen bedrijf te beginnen, de oude jeugddroom van Roland. Het bleek het beste plan B tijdens de coronapandemie terwijl we 24/7 opgesloten zaten in ons appartement in hartje Lyon.

 

Onder het motto ‘We maken er het beste van’ begon Roland met zijn oude hobby: het ontwerpen van digitale kunst. Ik, Carlien, hielp in mijn vrije uurtjes mee achter de schermen: de lay-out van onze Etsy shop, marketing, administratie etc. De eerste verkoop, we weten het nog als de dag van vandaag. Het moment waarop we tegen elkaar zeiden: we gaan ervoor - Daring Dutch Designers gaat groeien!

Iets heel anders... 

En waar een wil is, is een weg. De statistieken waren veelbelovend, samen werken aan ons label op mooie locaties dat was een droom. De sprong in het diepe in 2022, we verkochten al onze spullen, ik, Carlien, zei gedag tegen mijn kantoorbaan, samen startten we het onlineondernemer avontuur en bouwden we een bestelbus om tot een paleisje op wielen. 

 

Vandaag leven, werken en reizen we in ons zelfgebouwde huisje op wielen. Terwijl we onderweg zijn, groeit de inspiratie en komen er nieuwe kunstwerken tot leven in onze studio op wielen. Kunst met een verhaal dat is onze passie die wij graag met jou delen! 

Roland en Carlien fietsen in Nederland
Voorbeeld van geprinte posters
Roland aan het werk in onze studio

Remember Yesterday,

Dream about Tomorrow,

Live today.

WAAROM POSTERS VAN DARING DUTCH DESIGNERS?

Wanneer zijn wij op ons creatiefst? Een vraag die we onderweg vaak krijgen en met een glimlach op ons gezicht zeggen we dan: ‘In de natuur.’ Fietsend door de bergen, wandelend in het bos of rijdend door prachtige landschappen, dat is wanneer bij ons de ideeën ontstaan voor nieuwe posters. 

 

Onze posters ademen de natuur. Betoverende berglandschappen waar we geslapen hebben, de eerste bloesembomen tijdens een mooie voorjaarswandeling, een zwerm overvliegende ganzen bij een ondergaande zon, voorbeelden van voor ons magische momenten die we gebruiken voor onze handgetekende posters.  

 

Niet alleen het visuele, ook de natuurlijke materialen om ons heen vormen een bron van inspiratie. De natuur biedt zoveel moois. De textuur van een boomstam, de oneffenheden in bladeren tot de vezels van linnen. Dit verwerken we in de achtergronden van onze posters. De combinatie zorgt voor 'one-of-a-kind' posters, warmte en gezelligheid, en haalt de pracht van de natuur naar binnen, ook op die koude lange grijze dagen. 

Roland met een Japandi stijl poster in onze bus
Review van een van onze klanten
Review van een klant op Etsy
Volg jij onze avonturen al?  @daringdutchdesigners
bottom of page