top of page
  • Foto van schrijverRoland Stuijts

De ultieme gids: Hoe ontwerp je jouw gallery wall in 5 stappen

Gallery walls zijn een toffe mix van afbeeldingen, waar verschillende elementen samenkomen en een gaaf geheel vormen dat alles zegt over wie jij bent en wat jouw stijl is. Of je nu al jarenlang bezig bent met interieurdecoratie of juist net begint, het idee van het creëren van een gallery wall kan een ontmoedigende taak lijken. Geen zorgen! In deze blog laten we je zien hoe je in vijf makkelijke stappen een gallery wall kunt maken die net zo uniek is als jij!

 

Stap 1: Verzamel je inspiratie

Voordat je in de details van het ophangen van lijsten duikt, neem wat tijd om inspiratie te verzamelen. Blader door woontijdschriften of zoek op Pinterest naar voorbeelden. Let op verschillende stijlen, indelingen en kleurenschema's die je aanspreken. Deze stap gaat om het vinden van wat je mooi vindt en wat bij je past, de basis voor je gallery wall.

 

Stap 2: Kies je fotolijsten en kunstwerken

Nu komt het leuke gedeelte - het selecteren van lijsten en kunstwerken! Of je nu de voorkeur geeft aan strakke en moderne lijsten of aan vintage, kies fotolijsten die jij mooi vindt. Wees niet bang om verschillende lijststijlen en -formaten te mixen, dit geeft juist een leuk effect. Wat betreft kunstwerken, de mogelijkheden zijn eindeloos! Overweeg een mix van foto's, prints en schilderijen.

 

Stap 3: Plan je indeling

Nadat je je lijsten en kunstwerken hebt verzameld, is het tijd om je indeling te plannen. Leg alles op de vloer of gebruik een ontwerptool om te experimenteren met verschillende lay-outs. Streef naar balans en symmetrie met wat variatie in ruimte en hoogte. Er is geen goed of fout bij het ontwerpen van je gallery wall - het gaat erom wat jij mooi vindt!

 

Duik in onze collectie gallery wall sjablonen! Van kleine hoekjes tot grote lege muren, deze sjablonen zijn veelzijdig en bieden een startpunt of inspiratie om je gallery wall project te starten.

 

Kleine gallery wall

Sjabloon voor een kleine gallery wall - set van 5

Perfect voor compacte ruimtes zoals de gang of als accent in grotere kamers.  Een kleine gallery wall bestaat uit 3-7 kleinere fotolijsten om een gezellige, intieme sfeer te creëren.


Middelgrote gallery wall

Sjabloon voor een middelgrote gallery wall - set van 6

Ideaal voor de woonkamer of als eyecatcher in compactere ruimtes. Stel je gallery wall samen met 5-10 fotolijsten, mix en match verschillende formaten en stijlen van lijsten en geef zo vorm aan jouw unieke fotowand.

Sjabloon voor een kleine gallery wall - set van 7

Grote gallery wall

Sjabloon voor een grote gallery wall - set van 11

Voor grote muren of als opvallend pronkstuk in ruime kamers, zie je vaak een grote gallery wall met 6 of meer lijsten. Experimenteer met verschillende lijstformaten, kunststijlen en zelfs de oriëntatie van de lijsten (horizontaal, verticaal) om een levendige uitstraling te creëren.


Stap 4: Hang nauwkeurig op

Met je lay-out definitief, is het tijd om je gallery wall tot leven te brengen! Begin met het afmeten en markeren van de muur, zodat je precies weet waar elke lijst moet komen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de lijsten mooi recht hangen, en wees niet bang om aanpassingen te doen als dat nodig is. Tip: begin met ophangen vanuit het midden en werk naar buiten toe.

 

Stap 5: Voeg persoonlijke accenten toe

Geen gallery wall is compleet zonder persoonlijke accenten. Overweeg elementen toe te voegen die je persoonlijkheid weerspiegelen en een verhaal vertellen over wie je bent. Dit kan van alles zijn, van familiefoto's tot reisherinneringen of zelfs handgeschreven quotes. Wees creatief en maak je gallery wall echt van jou.

 

Het creëren van een wauw gallery wall is leuk! Het is de manier om je creativiteit en stijl te laten zien. Volg deze vijf eenvoudige stappen en ontwerp de gallery wall die indruk maakt!

 

Wat mag er volgens jou niet ontbreken aan een gallery wall? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Comments


bottom of page