top of page
Posters en wanddecoratie voorbeeld

Interieur en Poster Definities

Abstract:

Een kunststijl die afwijkt van realistische weergaven en vaak geometrische vormen en kleurvlakken gebruikt.

Boho / Bohemian:

Een eclectische en nonchalante stijl geïnspireerd op nomadische en etnische invloeden, gekenmerkt door levendige kleuren, patronen en texturen.

Canvas:

Een stuk stof, meestal gemaakt van katoen of linnen, dat wordt gebruikt als oppervlak voor schilderijen of kunstwerken.

Contemporary:

Een stijl die de hedendaagse tijd weerspiegelt met de nadruk op minimalistisch design, strakke lijnen en innovatieve materialen.

Diptiek:

Een kunstwerk bestaande uit twee panelen die vaak thematisch of visueel met elkaar verbonden zijn.

Galerij muur: Een muur in huis die is bedekt met diverse kunstwerken of foto's, vaak gerangschikt in een harmonieuze compositie.

Dopamine Interieur:

De neurotransmitter die geassocieerd wordt met genot en beloning, kan worden beïnvloed door een goed ontworpen interieur dat comfort, esthetiek en functionaliteit combineert, waardoor een positieve emotionele reactie wordt gestimuleerd.

Eclectisch Interieur:

Een ontwerpbenadering die verschillende stijlen, kleuren en elementen combineert tot een unieke esthetiek, waarbij diversiteit en individualiteit centraal staan in het interieur.

Gallerijmuur:

Een galerijmuur is een muur in huis bedekt met diverse kunstwerken of foto's, vaak gerangschikt voor een visueel aantrekkelijk statement. Het toont een verzameling kunstwerken en weerspiegelt de persoonlijkheid van de bewoners.

Geometrische vormen:

Vormen die worden gekenmerkt door strakke lijnen en meetkundige figuren, vaak gebruikt in modern en eigentijds interieurontwerp.

Hygge:

Een Deens concept van gezelligheid, comfort en welzijn, vaak geassocieerd met warme verlichting, zachte texturen en ontspannende ruimtes.

Japandi:

Een interieurstijl die de minimalistische esthetiek van Scandinavië combineert met de rustieke warmte van de Japanse wabi-sabi-filosofie.

Lijnkunst:

Kunstwerken die hoofdzakelijk bestaan uit eenvoudige lijnen en contouren, vaak gebruikt in minimalistische en moderne interieurs.

Mid-Century Modern:

Een interieurstijl die populair was in de jaren 1950 en 1960, gekenmerkt door strakke lijnen, organische vormen en functioneel design.

Minimalistisch:

Een ontwerpstijl die wordt gekenmerkt door eenvoud, zuiverheid en het minimaliseren van overtollige elementen en versieringen.

Modern:

Een ontwerpstijl die de kenmerken van de hedendaagse tijd weerspiegelt, met de nadruk op eenvoud, functionaliteit en innovatie.

Muurkunst:

Kunstwerken die zijn ontworpen om aan een muur te worden opgehangen en een decoratieve en visuele impact toe te voegen aan het interieur.

Natuurlijke elementen:

Materialen en texturen die afkomstig zijn uit de natuur, zoals hout, linnen, steen, wol en katoen, die worden gebruikt om een organische en rustieke uitstraling te creëren in het interieur.

Nordic:

Een interieurstijl die is geïnspireerd op de esthetiek van de Scandinavische landen, gekenmerkt door minimalistisch design, natuurlijke materialen en neutrale kleuren.

Organic Modern:

Een combinatie van moderne esthetiek met natuurlijke elementen en organische vormen, resulterend in een warme en uitnodigende interieurstijl.

Organische vormen:

Vormen geïnspireerd door de natuurlijke wereld, zoals gebogen lijnen en asymmetrische contouren, die worden gebruikt om een organische en harmonieuze esthetiek te creëren.

Panorama:

Een breed en uitgestrekt uitzicht op een landschap of stadsgezicht, vaak vastgelegd in kunstwerken of fotografie voor een indrukwekkend visueel effect.

Poster:

Een gedrukt beeld of tekst op papier of karton, vaak gebruikt als decoratieve elementen in het interieur.

Print:

Een reproductie van een kunstwerk, foto of afbeelding, vaak afgedrukt op papier, canvas of ander materiaal voor decoratieve doeleinden.

Scandinavisch Design:

Een interieurstijl die afkomstig is uit de Scandinavische landen, gekenmerkt door eenvoud, functionaliteit, minimalisme en een nadruk op natuurlijke materialen.

Silhouette Kunst:

Kunstwerken die de vormen van objecten, mensen of dieren tonen als een donkere schaduw tegen een lichte achtergrond, vaak gebruikt voor een dramatisch effect in het interieur.

Textuur:

De tastbare eigenschappen van een oppervlak, zoals glad, ruw, gestructureerd of glad, die worden gebruikt om diepte en interesse toe te voegen aan het interieur.

Tint:

Een subtiele variatie van een kleur, gecreëerd door het toevoegen van wit of zwart, wat resulteert in een lichtere of donkerdere versie van de oorspronkelijke kleur.

Triptiek:

Een kunstwerk bestaande uit drie panelen die vaak thematisch of visueel met elkaar verbonden zijn.

Wabi Sabi:

Een Japanse esthetische filosofie die de schoonheid van imperfectie, vergankelijkheid en eenvoud omarmt, vaak vertaald naar interieurontwerp met rustieke en natuurlijke elementen.

Zen:

Een spirituele en filosofische traditie uit Japan die streeft naar innerlijke rust, mindfulness en harmonie, vaak vertaald naar interieurontwerp met eenvoudige en serene ruimtes.

Anchor Boho
Anchor Abstract
Anchor Canvas
Anchor Contemporary
Anchor Diptiek
Anchor Dopamine
Anchor Eclectisc
Anhor Hygge
Anchor Geometric
Anchor Japandi
Anchor Lijnkunst
Anchor mid-century
Anchor Minimalist
Anchor Moden
Anchor Muurkunst
Anchor Natural Elements
Anchor Nordic
Anchor Organic Modernist
Anchor Organic Shapes
Anchor Panorama
Anchor Poster
Anchor Print
Anchor Scandinavian
Anchor Silhouette
Anchor Textured
Anchor Tin
Anchor Tripte
Anchor Wabi sabi
Anchor Zen
Gallerijmuur
bottom of page